dinsdag 10 december 2019

VU: CO2-uitstoot hoogste ooit in 2019, ondanks terugdringen gebruik kolen

CO2-uitstoot hoogste ooit in 2019, ondanks terugdringen gebruik kolen
15% van CO2-uitstoot door ontbossing
Lees verder

Supermarkten aan zet bij het verminderen van voedselverspilling
Managers van supermarkten hebben veel autonomie in het verminderen van voedselverspilling. Dat blijkt uit onderzoek van organisatiewetenschapper Christine Moser. "Helaas zitten managers echter vaak klem in tegenstrijdige doelen."
Lees verder

Wereldwijde voedselproductie in gevaar bij gelijktijdige hittegolven in gewasproducerende regio's
Hittegolven kunnen de voedselproductie in gevaar brengen als ze gelijktijdig optreden in gewas-producerende gebieden, bijvoorbeeld in de Verenigde Staten, West-Europa, Rusland en Oekraïne. Gelijktijdige hittegolven in deze gebieden worden veroorzaakt door specifieke golfpatronen in de straalstroom...
Lees verder