donderdag 7 maart 2019

Universiteit Leiden: Eliza Steinbock: ‘Mijn research is eigenlijk een soort me-search’

Eliza Steinbock: 'Mijn research is eigenlijk een soort me-search'
Ik ben Eliza Steinbock, 38 jaar en geboren en getogen in Louisville, Kentucky in de Verenigde Staten. Vanaf 2014 werk ik aan de Universiteit Leiden waar ik lesgeef en onderzoek doe naar genderrepresentatie, met name de representatie van transseksuele mensen, in cultuur en media.
Lees verder

Vijf talen in één gedicht
In de Bachelor Honours Class 'The Noble Art and Tricky Business of Translation' leren honoursstudenten over de 'tricky business' van het vertalen. Om daar ervaring mee op te doen, vertaalden studenten voor het college over poëzie zelf een gedicht. Voor sommige vertalers in spé bleek één taal zelfs...
Lees verder